مطا لب درج شده نظر **خراسان در تصو یر** نمی باشد

آرشیو خراسان در تصویر

یکشنبه، مهر ۰۵، ۱۳۸۸

با کمبود یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور مواجه هستیم


تعطیلی پروژه مسکن مهر به علت بی پولی

مسکن یکی از نیازهای ضروری افراد جامعه است و آمار نشان می دهد که متأسفانه با وجود دو برابر شدن هرم سنی رشد در کشور ما، تأمین سرپناه افراد جدی گرفته نشده است و با کمبود یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور مواجه هستیم. این موضوع در استان خراسان رضوی نیز نمود بیشتری دارد و تعداد افراد اجاره نشین موید این مسئله است.از آنجا که بیشتر افراد فاقد مسکن شخصی را دهک های پایین جامعه تشکیل می دهند، دولت نهم از ابتدای فعالیتش با اعلام طرح مسکن مهر، برای تأمین مسکن و رفع ضربتی مشکل کمبود واحدهای مسکونی در کشور دست به کار شد.در این طرح قرار شد با تأمین زمین به صورت اجاره ۹۹ ساله از سوی دولت ۳۰ تا ۴۰ درصد هزینه مسکن که صرف خرید زمین می شود، حذف و ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینه مصالح از طریق تسهیلات دولتی و هزینه های کارگری نیز توسط متقاضیان تأمین شود.قرار بود افراد از ابتدای ثبت نام تا انتهای کار حدود ۶ میلیون تومان بپردازند و دولت هم وام ۱۴ میلیون تومانی به متقاضیان اعطا کند و افراد صاحب سرپناه شوند.

بعد از سه سال
حدود سه سال از آغاز این طرح و وعده های مسئولان می گذرد اما هنوز در خراسان رضوی حتی یک واحد مسکونی در قالب طرح مهر به بهره برداری نرسیده است. این در حالی است که در استان های دیگر حتی در همسایگی ما در شهرستان قاینات ۱۶۰ واحد از طرح مسکن مهر به افراد واگذار شده است.نگرانی ها و نارضایتی های متقاضیان طرح مسکن مهر از روند تحقق وعده های مسئولان سبب شد گروه گزارش خراسان رضوی به بررسی سرنوشت طرح مسکن مهر در استان بپردازد.
بی پولی در پروژه مسکن مهر تربت حیدریه
پروژه ۳۰۴ واحدی مسکن مهر در تربت حیدریه به مساحت حدود سی هزار مترمربع به دلیل نبود اعتبارات مالی تعطیل است. به گزارش «غضنفری» خبرنگار خراسان در این پروژه که در شمال شرقی شهرک ولی عصر(عج) قرار گرفته است، تاکنون فونداسیون ۱۸ بلوک به طور صد درصد اجرا و اسکلت آهن یک بلوک نیز آماده شده است. رئیس هیئت مدیره تعاونی های مسکن مهر تربت حیدریه با اعلام این مطلب می گوید: سهام داران این پروژه ۳۰ میلیون ریال سهم خود را پرداخت کرده اند که صرف اجرای فونداسیون شده است. اکنون منتظر پرداخت قسط اول توسط بانک عامل (بانک مسکن) هستیم؛ متأسفانه بانک تاکنون به تعهداتش عمل نکرده است. قرار بود این بانک هزینه آماده سازی هر واحد به مبلغ یک میلیون تومان را پرداخت کند اما هنوز خبری نیست. «خورشید نیا» افزود: در صورت رفع موانع که نیازمند همکاری همه دستگاه های مرتبط است، نیاز به پول داریم که اگر تأمین شود پیش از موعد مقرر واحدها تحویل داده می شود. وی درباره اجرای پروژه ۴ هزار و ۷۰۰ واحد مسکن مهر در این شهرستان در مساحت ۸۵ هکتار گفت: در مجموع ۱۰ هزار و ۸۰۰ نفر در تعاونی مسکن مهر این شهرستان ثبت نام کردند که برای ۴ هزار و ۲۸۰ نفر تشکیل پرونده شد و پس از پالایش نهایی تعداد ۲ هزار و ۸۹۳ نفر باقی ماندند که از این تعداد، تا به حال ۷۰۰ نفر هر کدام مبلغ یک میلیون تومان پرداخت کرده اند و بقیه به دلیل نداشتن اعتماد لازم، این مبلغ را واریز نکرده اند. به گفته وی در پروژه ۸۵ هکتاری بروکف خیابان ها آماده شده است و منتظر نقشه های تصویبی هستیم تا آن را تحویل تعاونی ها بدهیم. رئیس هیئت مدیره تعاونی های مسکن مهر تربت حیدریه می گوید: از ابتدای بحث مسکن مهر در این شهرستان ۱۵ تعاونی فعالیت می کردند که به علت مشکلات مالی این تعداد به ۸ تعاونی تقلیل یافته است.وی با اعلام این که بعضی از تعاونی ها فعالیت خود را در حد آماده سازی انجام می دهند، می افزاید: برای اجرای پروژه مسکن مهر به پول نیاز داریم که باید بانک مسکن در پروژه ۳۰۴ واحدی کمک کند و سهام داران تا سقف ۳ میلیون تومان در پروژه ۸۵ هکتاری همکاری کنند.یکی از دست اندرکاران پروژه مسکن مهر در تربت حیدریه نیز با ابراز نگرانی از تحقق نیافتن وعده های مسئولان می گوید: مشکل اصلی پروژه بزرگ مسکن مهر در تربت حیدریه به همکاری نکردن سازمان مسکن و شهرسازی استان خراسان رضوی بر می گردد. به گفته وی هنوز مشکل زمین و نقشه اجرایی برخی تعاونی ها رفع نشده است و کارشناسان مسکن و شهرسازی امروز و فردا می کنند؛ این موضوع سبب دلسرد شدن متقاضیان و انصراف تعداد زیادی از اعضای تعاونی های مسکن مهر شده است. وی می گوید: بارها از تربت به مشهد آمده و پله های سازمان مسکن و شهرسازی را طی کرده ام و جوابی نگرفته ام، نمی دانم نقص کار کجاست؟ اگر آقایان برای این طرح راهکار ندارند اعلام کنند تا خودمان فکری برداریم.
قفل شهرداری بر مسکن مهر کاشمر
با تصویب و تأیید نقشه های ساختمانی و سازه ها توسط سازمان مسکن و شهرسازی عملیات اجرایی ۱۰۰۸ واحد مسکونی طرح مسکن مهر کاشمر به زودی آغاز می شود. «مهدیان» خبرنگار خراسان از کاشمر گزارش می دهد با تلاش ها و پی گیری های مدیران عامل تعاونی های مسکن مهر زمین لازم برای ساخت مسکن مهر در اختیار اتحادیه مسکن مهر قرار گرفت که هم اکنون با فعال شدن کارگاه ساختمانی، در زمینه تسطیح زمین و خط کشی های زمین برای گود برداری و نیز اجرای فونداسیون اقدام شده است و مراحل انتخاب پیمانکار از طریق مناقصه طی روزهای آینده انجام خواهد شد.اما آن چه عملا باعث ایجاد وقفه در مراحل اولیه عملیات اجرایی شده است، صادر نشدن پروانه ساختمانی از سوی شهرداری کاشمر است. گویا شهرداری کاشمر مبلغ بیشتری نسبت به دیگر شهرستان های استان برای صدور پروانه از اتحادیه طلب کرده است و اتحادیه نیز به لحاظ بالا بودن قیمت پیشنهادی از سوی شهرداری قادر به پرداخت این مبالغ نیست.
امیدواری به طرح مسکن مهر در فریمان
پیشرفت فیزیکی طرح مسکن مهر در فریمان امیدوارکننده و مطلوب است.مدیرعامل و عضو هیئت مدیره تعاونی مسکن مهر امید فریمان با بیان این مطلب به «اصغری» خبرنگار ما در فریمان می گوید: عملیات نقشه برداری زمین به مناقصه گذاشته شده ومراحل پایانی آن در حال انجام است.سیدعلی اصغر هاشمی نژاد می گوید: مسکن مهر فریمان در زمینی به مساحت ۳۰هزار و ۶۳۸ مترمربع در انتهای خیابان طالقانی، روبه روی کلانتری ۱۲ و قطعه ای دیگر به مساحت ۳۹۷۷ متر در انتهای خیابان امام موسی صدر واقع شده است که ۳۵۰ واحد ۷۵متری به صورت آپارتمانی در آن احداث خواهد شد.هاشمی نژاد با بیان این که تفاهم نامه تحویل زمین مذکور در تاریخ ۲۲/۱۲/۸۷انجام شد، می افزاید: تا قبل از خردادماه امسال ۸شرکت تعاونی مسکن مهر در این خصوص فعال بود که با تدبیر هیئت مدیره مقرر شد این شرکت ها ادغام شوند.وی متقاضیان طرح این شهر را ۴۷۵ نفر اعلام می کند و می گوید: ۱۲۵ نفر مازاد بر طرح ثبت نام کرده اند که در صورت انصراف هر یک از اعضای اصلی جایگزین خواهند شد.
انصراف متقاضیان در خواف
تاخیر بسیار زیاد در تحقق وعده مسئولان برای انجام طرح مسکن مهر در شهرستان مرزی خواف نیز به انصراف برخی متقاضیان از حضور در تعاونی های مسکن مهر منجر شده است. مدیرعامل اتحادیه مسکن مهر شهرستان خواف به «آرزومند» خبرنگار خراسان می گوید: اتحادیه تعاونی های مسکن مهر شهرستان خواف با تعداد ۲۵ تعاونی از اسفندماه ۸۶ به ثبت رسید که در ابتدای کار با تعداد زیادی ثبت نام کننده مواجه شد ولی بیشتر آن ها بنا به دلایلی حذف شدند یا انصراف دادند. «مشورتی» می افزاید: در حال حاضر ۱۳۴۰ نفر عضو ثبت نام شده در قالب ۲۵تعاونی موجود ساماندهی شده اند و تا به حال فقط ۱۵۹ قطعه زمین برای ۳۱۸ واحد آپارتمان تعلق گرفته است. وی می گوید: در کمیته تامین مسکن شهرستان این قطعات بین تعاونی های عضو اتحادیه تقسیم و سهمیه هر یک مشخص شده است. تعاونی ها در مرحله عقد قرارداد با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هستند. به گفته وی شهرهای سنگان، نشتیفان، قاسم آباد و سلامی، دارای تعاونی مسکن جداگانه هستند که در همان شهرها زمین به آنان واگذار خواهد شد. وی در عین حال می گوید: مسئولان باید در خصوص واگذاری زمین و تسهیلات مورد نیاز که مشکل اصلی تعاونی هاست، همکاری لازم را انجام دهند.
طرح مسکن مهر در سرخس روی هوا
تنها کاری که برای انجام مسکن مهر در سرخس شده است توافق مسکن و شهرسازی و آستان قدس رضوی در سرخس بوده است که زمین تحویلی به مسکن و شهرسازی معارض دارد. «مسعود سقاء» مسئول نمایندگی اداره تعاون در شهرستان سرخس به «ترشیزی» خبرنگار خراسان می گوید: به همین سبب تاکنون اجرای مسکن مهر در سرخس اجرایی نشده و عملا کار تعطیل است. او می افزاید: از بین ۵هزار و ۸۰۰ نفر برای ثبت نام در طرح مسکن مهر ۱۰۵۰ نفر پالایش شده اند و به همین منظور ۱۴هکتار زمین در سرخس در نظر گرفته شده است که ۹هکتار در کنار پایانه است و معارض دارد و بخش دیگر در کنار هلال احمر است. به گفته وی چون مسکن و شهرسازی در سرخس زمین ندارد بنا شده است که زمین معوض در منطقه طرقبه-شاندیز به آستان قدس واگذار شود تا این طرح در سرخس اجرایی شود. وی می افزاید: چون هنوز قراردادی بین سازمان مسکن و شهرسازی با آستان قدس منعقد نشده است و زمینی هم واگذار نشده، این طرح هم اجرایی نشده است. رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سرخس هم در این باره به خبرنگار خراسان می گوید: در شهرهای زیر ۲۵هزار نفر اجرای طرح مسکن مهر با بنیاد مسکن است. جواد محمدیان افزود: در شهر مزداوند هم به دلیل این که اراضی در اختیار آستان قدس است و بحث تهاتر زمین با آستان قدس مطرح است هنوز کاری برای اجرای طرح مسکن مهر در شهر مزداوند سرخس صورت نگرفته است
روزنامه خراسان

هیچ نظری موجود نیست: