روزنامه خراسان
۴۰ درصد مرگ و میرها در استان ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است
گروه جامعه-بیماری های قلبی و عروقی درراس علل مرگ و میر استان است و ۴۰ درصد مرگ و میرها ناشی از این بیماری هاست.به گزارش خراسان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی روز گذشته در همایش روز جهانی قلب و عروق که در تالار ابن سینای مشهد برگزار شد با بیان این مطلب افزود: مصرف زیاد چربی به خصوص چربی های مضر مانند روغن های جامد که از عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی است در خراسان رضوی بیشتر از استان های دیگر است.دکتر محمدرضا مجدی با اشاره به عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی اظهار داشت: بسیاری از افراد به ظاهر بیماری قلبی و عروقی ندارند اما استعداد ابتلا به این بیماری را دارند که اگر راهکارهای پیش گیری انجام دهند به این بیماری مبتلا نمی شوند.دکتر مجدی افزود: در مرحله ای که این بیماری پنهان است حدود ۵۰ درصد مردم که فشارخون بالا و یا دیابت دارند مطلع نیستند و اگر غربال گری انجام شود این بیماران شناسایی و به موقع درمان شده و برگشت به زندگی فعال و بازتوانی امکان پذیر می شود.وی یادآور شد: در دنیا سالیانه ۹/۴ میلیون نفر بر اثر بیماری های ناشی از مصرف دخانیات، ۶/۳ میلیون نفر بر اثر بیماری های ناشی از اضافه وزن، ۹/۱ میلیون نفر بر اثر بیماری های ناشی از کم تحرکی، ۷/۲ میلیون نفر بر اثر بیماری های ناشی از کمبود مصرف سبزی، ۴/۴ میلیون نفر بر اثر بیماری های ناشی از کلسترول بالا و ۱/۷ میلیون نفر بر اثر بیماری های ناشی از فشار خون بالا فوت می کنند.دکتر مجدی با بیان این که در خراسان رضوی تحقیقاتی در سال ۸۳ و ۸۶ در زمینه مصرف میوه و سبزی، تحرک و ورزش، مصرف ماهی، روغن جامد و مایع، استعمال دخانیات و چاقی و اضافه وزن انجام شده است، افزود:در سال ۸۶ در گروه سنی ۱۶ تا ۶۴ سال ۷/۱۷ درصد مردان و ۳ دهم درصد زنان دخانیات مصرف می کردند.وی تصریح کرد: آنچه متاسفانه رواج پیدا کرده است مصرف قلیان است که هر قلیان اندازه ۱۰ نخ سیگار ضرر دارد.وی اظهار داشت: در این گروه سنی که مورد تحقیق قرار گرفته اند ۷/۳ درصد مردان و ۵/۷ درصد زنان قلیان مصرف کرده اند که فراوانی بیشتر مصرف قلیان در میان زنان یک هشدار است.این مسئول در خصوص روش مقابله با عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی گفت: ورزش، فعالیت بدنی منظم، دعا و نیایش برای مقابله با استرس و فشارهای روانی و جایگزین کردن غذاهای کم چرب به جای غذاهای پرچرب، استفاده از سبزیجات، میوه، حبوبات، نان سبوس دار، غلات، خودداری از مصرف بیش از اندازه مواد قندی مانند برنج،انواع شیرینی، ماکارونی، انواع مربا، شربت و نان خمیر و مصرف حداقل ۲ یا ۳ بار ماهی در هفته موجب کاهش ابتلا به این بیماری ها می شود.وی افزود: پیش گیری از چاق شدن، مصرف غذاهای کم کالری، استعمال نکردن دخانیات، کاهش وزن، کاهش مصرف نمک و پرهیز از مصرف تنقلات، انواع چاشنی ها و غذاهای پرچرب از دیگر راهکارهای مقابله با عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی است
۴۰ درصد مرگ و میرها در استان ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است
گروه جامعه-بیماری های قلبی و عروقی درراس علل مرگ و میر استان است و ۴۰ درصد مرگ و میرها ناشی از این بیماری هاست.به گزارش خراسان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی روز گذشته در همایش روز جهانی قلب و عروق که در تالار ابن سینای مشهد برگزار شد با بیان این مطلب افزود: مصرف زیاد چربی به خصوص چربی های مضر مانند روغن های جامد که از عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی است در خراسان رضوی بیشتر از استان های دیگر است.دکتر محمدرضا مجدی با اشاره به عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی اظهار داشت: بسیاری از افراد به ظاهر بیماری قلبی و عروقی ندارند اما استعداد ابتلا به این بیماری را دارند که اگر راهکارهای پیش گیری انجام دهند به این بیماری مبتلا نمی شوند.دکتر مجدی افزود: در مرحله ای که این بیماری پنهان است حدود ۵۰ درصد مردم که فشارخون بالا و یا دیابت دارند مطلع نیستند و اگر غربال گری انجام شود این بیماران شناسایی و به موقع درمان شده و برگشت به زندگی فعال و بازتوانی امکان پذیر می شود.وی یادآور شد: در دنیا سالیانه ۹/۴ میلیون نفر بر اثر بیماری های ناشی از مصرف دخانیات، ۶/۳ میلیون نفر بر اثر بیماری های ناشی از اضافه وزن، ۹/۱ میلیون نفر بر اثر بیماری های ناشی از کم تحرکی، ۷/۲ میلیون نفر بر اثر بیماری های ناشی از کمبود مصرف سبزی، ۴/۴ میلیون نفر بر اثر بیماری های ناشی از کلسترول بالا و ۱/۷ میلیون نفر بر اثر بیماری های ناشی از فشار خون بالا فوت می کنند.دکتر مجدی با بیان این که در خراسان رضوی تحقیقاتی در سال ۸۳ و ۸۶ در زمینه مصرف میوه و سبزی، تحرک و ورزش، مصرف ماهی، روغن جامد و مایع، استعمال دخانیات و چاقی و اضافه وزن انجام شده است، افزود:در سال ۸۶ در گروه سنی ۱۶ تا ۶۴ سال ۷/۱۷ درصد مردان و ۳ دهم درصد زنان دخانیات مصرف می کردند.وی تصریح کرد: آنچه متاسفانه رواج پیدا کرده است مصرف قلیان است که هر قلیان اندازه ۱۰ نخ سیگار ضرر دارد.وی اظهار داشت: در این گروه سنی که مورد تحقیق قرار گرفته اند ۷/۳ درصد مردان و ۵/۷ درصد زنان قلیان مصرف کرده اند که فراوانی بیشتر مصرف قلیان در میان زنان یک هشدار است.این مسئول در خصوص روش مقابله با عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی گفت: ورزش، فعالیت بدنی منظم، دعا و نیایش برای مقابله با استرس و فشارهای روانی و جایگزین کردن غذاهای کم چرب به جای غذاهای پرچرب، استفاده از سبزیجات، میوه، حبوبات، نان سبوس دار، غلات، خودداری از مصرف بیش از اندازه مواد قندی مانند برنج،انواع شیرینی، ماکارونی، انواع مربا، شربت و نان خمیر و مصرف حداقل ۲ یا ۳ بار ماهی در هفته موجب کاهش ابتلا به این بیماری ها می شود.وی افزود: پیش گیری از چاق شدن، مصرف غذاهای کم کالری، استعمال نکردن دخانیات، کاهش وزن، کاهش مصرف نمک و پرهیز از مصرف تنقلات، انواع چاشنی ها و غذاهای پرچرب از دیگر راهکارهای مقابله با عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی است
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر